Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

7 januari Wandeling Breeveen en Stormpad Leersum

 

Tijdens de valwind die op 18 juni 2021 over Leersum raasde, raakten delen van het dorp Leersum en de omringende bossen op de Utrechtse Heuvelrug zwaar beschadigd. Hoe gaat het nu met dit gebied verder na de storm?

Dat hoort u tijdens deze wandeling waarin de gids u meeneemt door de getroffen bossen van Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer. U ziet goed hoe het bos zich opnieuw ontwikkelt langs het unieke in 2023 aangelegde Stormpad van Utrechts Landschap. Ook is er onderweg aandacht voor de historie van het gebied en komt u langs de Uilentoren en de Tombe van Nellesteijn, waarover ook het één en ander te vertellen valt.

Deze wandeling is vormgegeven in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Er wordt gestart op zondag 7 januari om 10:00 vanaf het Parkeerterrein van Restaurant Darthuizen aan de Rijksstraatweg 315 in Leersum. Als u met de auto komt kunt u daar ook parkeren.

De wandeling is 6,5 km lang en duurt ruim twee uur. Er zit een pittig klimmetje in en is daarom niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Voor deze wandeling wordt een bescheiden bijdrage gevraagd en deelnemers moeten vooraf reserveren. Alle informatie hierover vindt u op de website van Utrechts Landschap.

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan