Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

2 september Nazomerwandeling door het Amerongse Bos

 Wie in de nazomer een boswandeling maakt geniet van de natuur die zich voorbereidt op de naderende herfst. Hoewel alles nog volop in het blad staat kun je, zeker als het nog wat vochtig is in het bos, de aardse herfstgeuren van mos en dennennaalden al ruiken. Het is een tijd van veranderingen. De dagen worden korter, de nachten langer. Met een beetje geluk kom je zo hier en daar al een vroege paddenstoel tegen. De sfeer in het bos is rustig, stil en ontspannen. Hierdoor zult u zelf ook ontspannen en nieuwe krachten op doen. Geniet van het spel van licht en schaduw op de bospaden waarover u wandelt, het zachte ruisen van de wind door de bladeren en als het warm is van de koelte die het bos u biedt. Dit alles kunt u ondergaan als u mee gaat met deze wandeling onder leiding van een gids die u onderweg allerlei interessante dingen vertelt over het bos en alles wat er in leeft. Bovendien komt u ook nog veel te weten over de historie, het ontstaan en het onderhoud van het bos.

Deze wandeling vertrekt op zaterdag 2 september om 13.30 uur vanaf het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Deelname is gratis en de wandeling zal ongeveer 1 ½ uur duren. Deelnemers dienen zich wel vooraf aan te melden. Dat kan op de site van Utrechts Landschap: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/zomerse-wandeling-door-het-amerongse-bos

Het informatiecentrum is prima bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf Driebergen-Zeist, Veenendaal of Wageningen met bus 50 naar Amerongen, uitstappen bij halte “Amerongse Berg”. Vanaf hier is het ca. 500 m lopen. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats van Groene Entree de Burgwal.

 


Ad Code

Hier kan uw advertentie staan