Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

Dubbel feest bij het jubilerende Voicemail

 

Dirigente Elien van der Meer (L) en voorzitter Marijke van der Vloed

Dubbel feest voor 25 jaar Voicemail en 25 jaar artistieke leiding door dirigente Elien van der Meer!

We spreken met Elien van der Meer, dirigent en muziekdocent, en Marijke van der Vloed, 25 jaar koorlid en medeoprichter van het gemengd koor.

Elien vertelt: “Het cursusproject Amerongen, toen al actief, vroeg mij in het voorjaar van 1998 een korte koorcursus te organiseren. We noemden het Koor-in-‘t-kort: op 1 dag twee maal repeteren en een uitvoering voor publiek.”

Marijke vult aan: “Caroline vd Grift en ik hadden ons voor deze cursus ingeschreven en we waren zo enthousiast over dit zangweekend, dat we Elien vroegen of zij bereid zou zijn een nieuw op te richten koor te leiden. Elien stelde een paar voorwaarden; het zou een vierstemmig gemengd koor moeten worden, een goede repetitieruimte moest worden gezocht en we moesten tenminste 20 belangstellenden vinden. Dit lukte en in het najaar van dat jaar konden we starten met het koor.”

Inmiddels zijn we 25 jaar verder, het koor kreeg na verloop van tijd de naam VoiceMail Amerongen. Het aantal leden nam gestaag toe en iedere maandagavond klinken de stemmen van de VoiceMailers in het gebouw van Ons Genoegen aan de Majoorsweg in Amerongen.

Het koor telt momenteel 33 leden en is druk bezig met ledenwerving, want de onderbreking door corona heeft, net zoals bij veel andere koren in Nederland, het ledenaantal helaas verminderd. Het koor wil laagdrempelig zijn, dus geen stemtest of leeftijdsgrens………..iedereen die van zingen houdt, is van harte welkom!

Marijke wil graag nog wat vertellen over de bijzonderheden van dit koor:

Elien vd Meer heeft al die jaren het koor op zo’n manier geleid dat ieder lid beaamt dat er elke maandagavond heel veel energie en blijheid te zien is als er gerepeteerd wordt. De dirigent brengt dit met haar prachtige zangstem, muziekkennis en humor mee en inspireert zo de zangers. Daardoor kenmerkt het koor zich door enthousiasme voor het zingen en grote betrokkenheid bij elkaar.

Regelmatig optreden zorgt voor de benodigde discipline en resultaatgerichtheid bij de zangers, dus jaarlijks zijn er enkele optredens, bijvoorbeeld bij lokale evenementen. Ook een kerstconcert staat in de decembermaand op het rooster.

Elk jaar geeft het koor een uitvoering, waarbij het publiek kan luisteren naar dat wat het afgelopen jaar op het repertoire stond en geoefend is. Iedere jaaruitvoering heeft een eigen thema…..er zijn dus al vele thema’s voorbij gekomen.

Daarom wordt extra groot uitgepakt met een jubileumconcert in de mooie Andrieskerk in Amerongen, een kerk met een geweldige akoestiek. Traditiegetrouw wordt het koor aan de vleugel begeleid door Edgar van Wilgenburg.  Het thema van dit concert is Highlights, een compilatie van liederen, gekozen door de leden uit het repertoire van de afgelopen 25 jaar. De liederen variëren van bekende popsongs tot klassieke liederen. De instrumentale intermezzo’s worden ingevuld door Edgar van Wilgenburg, samen met violist Frank Brakkee en hoboïst Arjan Threels.

Het jubileumconcert vindt plaats op zaterdag 23 september. De zaal is open om 19.30 uur en de toegang is gratis (al is een vrijwillige bijdrage in de kosten natuurlijk welkom!). In de pauze krijgt u een kopje koffie of thee met daarbij door de koorleden zelf gebakken lekkernijen.

Het belooft een muzikaal zeer gevarieerde avond te worden. Iedereen is van harte uitgenodigd bij dit concert!

 

Voor meer informatie: zie website www.voicemail-amerongen.nl

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan