Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

10 februari 2024 Winterwandeling Amerongse Bos

 

Foto: Jan de Jong

De winter is de tijd van grote veranderingen in de natuur. De temperatuur daalt en de dagen worden korter. In het bos hebben de bomen grotendeels hun blad verloren en de natuur is in diepe rust. Sommige bomen zoals de meeste naaldbomen houden hun blad (naalden) wel aan en blijven groen.

Een groot deel van de planten gaat in winterslaap en sparen daarmee hun energie voor de komende lente. Dat geldt ook voor een aantal diersoorten. Het maken van een boswandeling in dit seizoen is een geweldige manier om te ontspannen en van deze periode te genieten. Het stille landschap en de prachtige omgeving helpen je om tot rust te komen. Als je geluk hebt is het landschap na een mistige nacht overdekt met rijp en staat de zon te stralen aan een helderblauwe hemel. Of misschien heeft het wel gesneeuwd en is alles bedekt met een donszacht laagje sneeuw dat tijdens het wandelen knispert onder je voeten. Kortom genoeg redenen om met ons mee te gaan op een winterse wandeling door het mooie Amerongse Bos.

Deze wandeling start onder leiding van een gids op 10 februari om 13:30 uur vanaf het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen.

Het informatiecentrum is bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf Driebergen-Zeist, Veenendaal of Wageningen met bus 50 naar Amerongen, uitstappen bij halte “Amerongse Berg”. Vanaf hier is het ca. 500 m lopen. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats van Groene Entree de Burgwal.

Aan deelnemers wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd. Ook dient u zich vooraf aan te melden. Dat kan op de site van Het Utrechts Landschap via de knop reserveren:

Hier vindt u ook alle verdere informatie. Er is plaats voor 30 deelnemers.

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan