Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

In memoriam: Rein van Ee

 

Op 7 december jongstleden is Rein van Ee op 89-jarige leeftijd overleden. Rein was de bedenker en oprichter van Amerongen Inspireert en de man achter de dorpskrant van Amerongen De Klepperman, later het Klepperman Weekbericht, totdat ondergetekende dit in 2020 van hem overnam.

De stichting Amerongen Inspireert was destijds opgericht vanuit de Amerongse ondernemersvereniging AMON, die jarenlang door Rein werd voorgezeten. Rein was bijzonder actief en bevlogen om Amerongen ‘op de kaart te zetten’. Dat deed hij op eigenzinnige wijze, maar altijd met passie. Meer bezoekers naar Amerongen zouden het ondernemersklimaat en het verenigingsleven in Amerongen bevorderen en voorkomen dat Amerongen in een ‘slaapdorp’ zou veranderen. Rein ondernam dan ook tal van acties om Amerongers te bewegen vooral in eigen dorp hun inkopen te doen en gebruik te maken van de diensten van Amerongse ondernemers, stichtingen en verenigingen.

Wandelen was een andere grote passie van Rein. Hij organiseerde zelfs een aantal keer per jaar een wandeltocht door de prachtige omgeving van het dorp, waar honderden wandelaars uit het hele land op afkwamen. Helaas hebben corona en een gebrek aan vrijwilligers een eind gemaakt aan dit initiatief.

Rein deed nog veel meer voor Amerongen. Hij was onder andere ook voorzitter van de klankbordgroep, de voorloper van het huidige Dorpsnetwerk Amerongen.

In Rein heeft Amerongen een markante inwoner verloren, die veel voor het dorp heeft betekend. De redactie van de Klepperman en Amerongeninspireert.nl wenst zijn nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

 

Evert Verweij

Redacteur De Klepperman

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan