Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

Inwonersbijeenkomst over verdroging druk bezocht

 

Veel inwoners waren op 8 maart naar de Binder gekomen voor de bijeenkomst over de verdroging van de heuvelrug. De grote zaal zat vol. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Dorpsnetwerk samen met de Vereniging Dorp en Natuur Amerongen/Leersum. 

De zorgen over een toenemend watergebrek in de zomer zijn groot. Zonder maatregelen zal een groot deel van de bossen het niet redden. De Wageningse hoogleraar Piet Verdonschot schetste de wetenschappelijke prognoses voor de komende decennia en wat de gevolgen zullen zijn als er niet wordt ingegrepen. Hoogheemraad Bert de Groot vertelde over de Blauwe Agenda een initiatief waarin verschillende partners in de regio samenwerken om de verdroging in en om de Heuvelrug te keren en Ineke Vrij van Dorp en Natuur liet zien wat de inwoners zelf kunnen doen om waterverspilling tegen te gaan.

Na deze voordrachten ging de zaal in discussie met een forum waarin behalve genoemde sprekers ook Rein Zwaan van Staatsbosbeheer en Art Wolleswinkel van de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) zitting hadden. Dat leverde een veelheid van vragen en zorgpunten op, maar ook een verheldering van mogelijke oplossingsrichtingen en de maatregelen die al worden genomen.

Meer informatie: https://dorpsnetwerkleersum.nl/drukbezochte-inwonersbijeenkomst-over-verdroging/

 

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan