Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

5 juni: film Hope Gap in filmhuis

 

Intelligent maar ongemakkelijk relatiedrama. 

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van  Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O'Conner) een  weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten.
Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen.
Een bittere scheiding volgt, waarbij Grace weigert te accepteren dat het voorbij is en Edward zich eindelijk bevrijd voelt van haar dominantie.
Bill Nighy speelt Edward als een soort ingehouden verontschuldiging, zoekend naar woorden tegenover de verbaal sterke Grace. Hoewel haar Brits soms een tikje
geaffecteerd aandoet, overtuigt Annette Bening in zowel de getergde wrok die Grace koestert als in haar, zoals ze het zelf noemt, ‘angstaanjagende’ verdriet.
Regie: William Nicholson (2019).

In Cultuurhuis Allemanswaard (adres: Allemanswaard 27; via de ingang van Fietscafé De Proloog).
Aanvang om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Prijs: € 10,-- (consumpties níet inbegrepen).

Tip: zet u alvast onze jaarlijkse buiten’kasteel’film in uw agenda. Die vertonen wij op woensdag 21 augustus in de tuin van Parc Broekhuizen in Leersum. Informatie volgt nog. 

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan