Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

21 oktober Herfstmarkt Amerongen

 

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar op zaterdag 21 oktober a.s. door het vrijwilligersteam Amerongse Bos van Utrechts Landschap weer de jaarlijkse Herfstmarkt georganiseerd. De Herfstmarkt in Amerongen is voor iedereen altijd weer een feest. Jong en oud kan deelnemen aan een leuke Herfstworkshop in de knutselhoek. Wandelaars kunnen in de prachtige bossen van Amerongen mee met een gids voor een mooie Herfstwandeling. Voor de kinderen vanaf 6 jaar zijn er speciaal op hen afgestemde wandelingen en voor wie niet wandelt rijdt  ook de Bosboemel weer een rondje door het Amerongse Bos. De markt gaat open om 10:00 uur en zal om 16:00 uur sluiten.

Er zal op de markt weer veel te zien, te proeven en te beleven zijn. Nieuw dit jaar is het Horecaplein voor het Bezoekerscentrum. Hier kan men tegen inlevering van een gekochte consumptiebon terecht voor een lekker kopje koffie, thee of frisdrank.  Ook kan men smullen van vers gemaakte erwten- of pompoensoep en natuurlijk zullen de zelfgebakken speltpannenkoeken niet ontbreken! Het hiervoor gebruikte speltmeel komt van de Amerongse molen Maallust. Voor wie zijn honger na dit alles nog niet gestild heeft zijn er verse belegde broodjes met vlees of kaas uit de streek verkrijgbaar. 

Bij de mandenvlechter kunt u zien hoe die mooie van wilgentenen gevlochten manden gemaakt worden. In de kabouterhoek kunnen kinderen luisteren naar mooie verhalen of worden geschminkt. Buiten kunnen ze broodjes bakken boven een houtvuur.

Alle op de markt aangeboden producten zullen in relatie staan tot de thema’s natuur, ambacht en uiteraard herfst en er zijn ook verschillende streekproducten te koop. Zo zijn er bijvoorbeeld groenten en fruit verkrijgbaar uit lokale moestuinen. En voor de avonturiers onder u outdoor artikelen zoals hoeden en laarzen. Met in uw oor de tonen van sfeervolle live-muziek snuffelt u heerlijk rond tussen de diverse kramen. Neem vooral ook even een kijkje in het winkeltje dat is gevestigd in het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap. U zult versteld staan wat daar allemaal te koop en te zien is. Als u daar toch bent, vergeet dan ook niet even te kijken bij de permanente expositie van oude gereedschappen. Altijd leuk en goed voor herkenbare nostalgie. Utrechts Landschap zelf zal er trouwens ook weer staan met een promowagen waar u allerlei informatie kunt krijgen over het werk en de doelstellingen van deze stichting.

Zoals u ziet is er weer van alles te beleven en te zien, te veel om het allemaal op te noemen! Kom dus gezellig naar Amerongen en beleef deze dag met ons mee.

Het informatiecentrum is bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf Driebergen-Zeist, Veenendaal of Wageningen met bus 50 naar Amerongen, uitstappen bij halte “Amerongse Berg”. Vanaf hier is het ca. 500 m lopen. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats van Groene Entree de Burgwal. De toegang is gratis.

Meer informatie

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan