Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan

14 februari Interactieve lezing voor iedereen: “En dus bestaat God”

 


Interactieve lezing voor iedereen: “En dus bestaat God”

Emanuel Rutten

Woensdag 14 februari, 20:15 uur

Andrieskerk te Amerongen

Voorafgaand aan de lezing is er een viering vanaf 19:15 uur (Aswoensdag).

De inloop van de lezing is vanaf 20:00 uur.


Is het onlogisch, onredelijk of achterhaald om in God te geloven?

Veel mensen menen dat geloven in een God achterhaald is. Er zouden geen goede argumenten zijn voor het bestaan van God en oude argumenten die er waren, zijn allang door filosofen onderuit gehaald. Maar de vraag is, klopt deze redenatie wel? Vanaf de jaren zestig van de twintigste

eeuw is er in de filosofie juist weer goed nagedacht over de klassieke godsargumenten en is er weer een levendige discussie. De argumenten zijn sterk verbeterd, zodat ze niet meer vatbaar zijn voor de eerdere bezwaren.

Emanuel Rutten is een Nederlandse filosoof aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, Wiskundige en auteur van verschillende boeken. Hij promoveerde in de systematische wijsbegeerte af op onderwerp ‘kosmologisch argument’ voor het bestaan van God. Inmiddels heeft Emanuel Rutten diverse boeken op zijn naam staan waaronder het boek: ‘En dus bestaat God’. Hij treedt regelmatig op in publieke debatten met atheïsten als Herman Philipse, Bas Haring en Maarten Boudry. In zijn

studie filosofie werd hij geconfronteerd met de geschriften van Augustinus, die een verpletterende indruk op hem maakte.

Deze interactieve en inspirerende lezing is voor iedereen die nieuwsgierig is naar redelijke argumenten voor het bestaan van God. Ook zeer interessant voor scholieren en studenten. De entree is gratis maar graag wel even opgeven bij:

j.k.debaat@gmail.com.

Wees er snel bij want vol is vol!

Ad Code

Hier kan uw advertentie staan